Over mensendieck

Als kind hebben we leren zitten, staan, lopen en tillen. Bewegen is zo vanzelfsprekend dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat. Misschien heeft u verkeerd getild en heeft u daardoor nu pijn in uw rug, of heeft u uw buikspieren verwaarloosd en uw rug overbelast. Of heeft u jarenlang onnodig uw nek- en schouderspieren aangespannen gehouden. Wat er ook gebeurd is, als u bereid bent zelf iets te doen aan uw pijnklachten, kan oefentherapie Mensendieck een goede behandelingsmethode voor u zijn. Verandering van uw houding- en bewegingspatroon kan invloed uitoefenen op uw pijnklachten. Tijdens de behandelingen leert u begrijpen waar uw klachten vandaan komen. U leert uw lichaam (her)kennen en corrigeren waar nodig, zodat de balans tussen belasting en belastbaarheid hersteld kan worden. Oefentherapie Mensendieck is geschikt voor iedereen en richt zich op de hulpvraag van de patient.

Het doel van Oefentherapie Mensendieck is het voorkomen, verminderen en/of opheffen van stoornissen [klachten], beperkingen en/of participatieproblemen van de patient, die verband houden met het steun- en bewegingsapparaat en de functioneel daarbij betrokken organen en regelsystemen, al dan niet ten gevolge van een ziekte of aandoening. Het optimaliseren van resterende functies/ structuur, activiteiten en participatiemogelijkheden wanneer verminderen of opheffen niet (meer) mogelijk is.

In het kort

  • Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode vergoed door de zorgverzekeraars.

  • Oefentherapie Mensendieck is gericht op het verminderen, opheffen en voorkomen van klachten van het steun- en bewegingsapparaat, door het veranderen van uw houding- en bewegingsgewoonten. Oefentherapie Mensendieck richt zich op de gehele lichaamshouding en het optimaal functioneren in het dagelijkse leven.

  • Oefentherapie Mensendieck werkt, naast verandering van houding en beweging, ook aan herstel van lichamelijke klachten en beperkingen zoals: diverse chronische aandoeningen/ ziekten; ademhalingsproblematiek; sportblessures; opbouw van (spier)conditie na een ziekteproces of langdurige(chronische) klachten van het bewegingsapparaat; het begeleiden/ adviseren van patienten met psychosomatische klachten t.g.v. spanningen/ stress in het dagelijkse leven of werk; motorische problemen bij kinderen.
  • Mozartstraat 89
    5481 LB Schijndel
    Tel. 073-5498700
    uur